Structuri Offshore

Cele mai des întâlnite structuri sunt companiile de tip IBC (International Business Companies), companii offshore, avantajul principal este că impozitul pe profit și dividende este 0%, nu sunt cerințe legate de contabilitate, sunt foarte ușor de operat, pot fi administrate de oriunde din lume, sunt numeroase posibilități de a proteja identitatea acționarilor și a directorilor, nu există restricții legate de naționalitatea acestora, pot fi folosite pentru aproape orice tip de activitate comercială, dar nu sunt autorizate să desfășoare activități în jurisdicția în care au fost incorporate.

Un alt tip de structuri întalnite sunt trusturile și fundațiile care au ca scop principal protecția activelor, averii. Ele nu pot desfășura activități comerciale, dar pot deține acțiuni ale unor companii ce au dreptul de a desfășura activități comerciale.

În unele jurisdicții se pot înființa parteneriate limitate si LLC (Limited Liability Companies), care dacă nu desfășoară activități în jurisdicțiile în care au fost incorporate, iar membrii companiei nu sunt rezidenți ai acestor jurisdicții, în final se ajunge să se plătească impozit pe profit și dividende 0%. Avantajul acestor structuri este că ele nu sunt pe „lista neagră” a nici unor organizații internaționale economice.

Companiile rezidente, companiile onshore (în special cele ale UE) cu regim fiscal favorabil (de exemplu Cipru), care pot obține număr de TVA, pot beneficia de tratatele de evitare a dublei impuneri, se folosesc cel mai des în activitățile de import-export.

Alte tipuri de structuri sunt companiile hibrid (Hybrid Companies), companiile cu celule protejate (Protected Cell Companies), Special License Companies etc.

Astfel, folosirea separată sau îmbinarea mai multor structuri poate conduce către o soluție rafinată, optimă din punct de vedere fiscal și al protecției activelor.

Vă stăm la dispoziție pentru întrebări:  +40.732.164.181

International Business Companies

IBC – Structuri scutite în totalitate de taxe (impozit pe profit, dividende, dobânzi, redevențe, chirii, compensații, bonusuri, comisioane – 0%).

Design

Limited Liability Company

În anumite jurisdicții aceste structuri prezintă mai multe avantaje ce se diferențiază de societățile cu raspundere limitată din țări precum România.

Sliders

Private Limited Company

PLC – Private Company Limited by Shares – sunt societăți înființate în baza legislației din Anglia și Țara Galilor, Commonwealth și Rep. Irlanda.

Design

Parteneriate Limitate

Structuri ce nu plătesc impozit pe venitul realizat. Fiecare partener va fi impozitat pentru cota-parte individuală a venitului din cadrul parteneriatului.

Options

Trusturi

Furnizarea sau exploatarea bunurilor în deplină confidențialitate, protejarea bunurilor și fondurilor dobândite, siguranță și securitate.

Options

Fundații

Protejarea averii și a bunurilor, deținerea unor bunuri care pot fi transmise de la o generație la alta (Estate Planning), planificarea succesiunii.

Options

Definiții

Ce înseamnă companie offshore, companie onshore, trust, fundație, regim fiscal favorabil, director/acționar nominal, Power of Attorney, Deed of Trust. structuri offshore

Options