Parteneriate Limitate

Prescurtat L.P., prezintă următoarea structură:

  • General Partners (minim 1) – Partenerii generali sunt cei care controlează și conduc societatea.
  • Limited Partners (minim 1) – Nu au, în orice caz, drept de control sau de participare la conducerea societății (altfel îsi pierd protecția și răspunderea limitată), având răspundere doar în limita aportului lor la capitalul societății.

La ce folosesc Parteneriatele Limitate (Limited Partnership – LP)

Parteneriatul limitat nu plătește impozite pe venitul realizat, nu este o entitate taxabilă. În schimb, fiecare asociat va fi impozitat pentru cota-parte individuală din venitul realizat în cadrul parteneriatului. În cazul unul asociat persoană fizică, cota sa de venituri realizate în cadrul societății va fi impozitată pe baza cotei de impozitare aplicabilă acelei persoane în țara sa de reședință. În cazul unui asociat persoană juridică, cota sa de venituri realizate în cadrul societății va fi impozitată conform cotei de impozitare aplicabile acelei persoane juridice în țara sa de reședinta.

Atât General Partners cât și Limited Partners beneficiază de profitul, câstigurile de capital și investițiile societății, dar General Partners primesc totodată și indemnizații pentru conducerea societății.

Un LP în care ambii parteneri sunt structuri de tip offshore este eficient din punct de vedere al taxelor, taxarea finală fiind în cele mai multe cazuri 0%.

Parteneriatele Limitate pot fi folosite în orice domeniu de activitate, de exemplu în achiziționarea proprietăților, în activități legate de exploatare petrolieră și de gaze, activități online și în alte activități comerciale.

Alte Structuri

Vă stăm la dispoziție pentru întrebări:  +40.732.164.181